Чи завжди гроші породжують бездуховність? – твір з української літератури

У творі «Сто тисяч» зображено жадібних бездуховних людей, що заради грошей готові на все. Але чи завжди жага до грошей робить людей бездуховними?

Я вважаю, що є різниця між  тим, яким чином гроші потрапляють до рук людини, а самі гроші – це лише папір, і він жодним чином не робить людей краще чи гірше.  Наприклад є шахраї, які видурюють гроші в людей, і є бізнесмени, які заробили кожен свій долар чи гривню. Отже і той і інший має  однакову кількість грошей, проте шахрай буде поводитися так як звик,  проте бізнесмен   буде намагатися створити фонди та стипендії, жертвувати на благочинність. Можна згадати філантропа і мецената Білла Гейтца, а можна родину Терещенків, коштом яких було збудовано лікарню, політехнічний університет, численні будівлі та храми в рідному Глухові. Або Богдана і Варвару Ханенків, які зібрали неймовірну колекцію художніх творів, які подарували місту і якими ми можемо насолоджуватися у музеї. 

Отже, я вважаю, що не гроші роблять людей бездуховними, вони лише дістають з глибини душі людини її справжні якості, і більш важливим є те, як людина отримала гроші. 

Leave a Reply